Ontwerpbureau Navis
/
9 juni 2018
cat-1941089_1920

Vermoeidheid & Slaapcoaching


Je herkent het vast wel. De ene dag heb je meer energie dan de andere dag en op sommige dagen voel je je meer vermoeid. Je doorgaat een stressvolle en drukke periode of slaapt bijvoorbeeld een nacht minder goed. Vaak herstelt dit na verloop van tijd vanzelf en ervaar je weer energie. Niets ernstigs dus. 

Maar heb jij vaak weinig energie of voel je je vaak vermoeid en kom je niet meer voldoende tot rust? Een aantal nachten goed slapen helpt niet en je weet niet waar dit vandaan komt? Je kunt de oorzaak van je vermoeidheid niet achterhalen en je tank is halverwege of zelfs aan het begin van de dag fysiek of mentaal al leeg. Je lichaam geeft een signaal af. Dan wordt het snel tijd om hier wat aan te doen en de oorzaken te achterhalen om te voorkomen dat je chronisch vermoeid raakt.

Simpel gezegd zijn slapen, rust en ontspanning dus enorm belangrijk voor een vitaal leven. Het is geen toeval dat we ongeveer een derde van ons leven slapen. Tijdens je slaap zorgt je lichaam er in verschillende fases voor dat je zowel fysiek als mentaal herstelt. Door dit herstel kun je de volgende dag weer fris beginnen, maar wanneer krijg je dan onvoldoende slaap?

Laat je geheugen je in de steek en kun je je moeilijk concentreren? Heb je het idee dat het continu hollen of stilstaan is, je prikkelbaarder bent en je minder plezier ervaart. Dan wordt het tijd om er samen met Try Outside iets aan te doen!

Omgaan met vermoeidheid en het vinden van rust en ontspanning kun je leren. Belangrijk hierbij is het om gewoontes en patronen in kaart te brengen om weer focus, aandacht en energie te krijgen. Waar sta jij voor en wie ben jij écht!? Try Outside wil je hier graag bij helpen. 

Ook gaan we inzicht geven in je slaappatronen

Weet jij van jezelf of je ochtend- of een avondmens bent? Merk je dat je slecht inslaapt, word je ’s ochtends vroeg wakker of ben je ’s nachts regelmatig wakker. Dit kunnen allemaal tekenen zijn van een verminderde nachtrust en slechter slapen.

Ook kunnen kleine kinderen, wisselende diensten, je bedpartner of je omgeving een invloed hebben op je slaap. En omgekeerd heeft slaap weer invloed op je dagelijks leven. 

Je krijgt weer grip op je leven en planning. Je durft keuzes te maken omdat je weet wie je bent en waar je voor staat. Hierdoor hebben je gedachten, emoties en vermoeidheid niet de overhand meer en ervaar jij weer energie. Concentreren gaat je een stuk makkelijker af en je kunt weer vertrouwen op je geheugen. Je weet welke activiteiten je energie geven en de ideeën uit je hoofd kun je weer uitvoeren Je kunt meer genieten en de vermoeidheid lijkt bijna verleden tijd lijkt.

Samen met Try Outside je vermoeidheid en slaap in kaart brengen en verbeteren? Maak dan een afspraak en wordt fit van binnen en buiten.


0