Ontwerpbureau Navis
/
9 juni 2018
vegetables-1085063_1920


Voedingsadvies

Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed; voeding. Eten en drinken is één van onze lichamelijke basisbehoeften. Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam brandstof en onderhoud nodig. Brandstof kun je onder andere uit voeding halen. In voeding zitten voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Met een gezond voedingspatroon krijg je voldoende van alle voedingsstoffen binnen. Een balans is daarin belangrijk, eet je te veel dan kom je aan en eet je te weinig dan krijg je niet alle voedingsstoffen binnen. Je valt af en je weerstand kan verlagen.  

Heb jij ook wel eens een dieet geprobeerd? Het leuke is, elk dieet werkt! Maar hoe kun je dit volhouden? Zo heb ik zelf een paar jaar geleden aan een ‘8 weeks challenge’ mee gedaan. Afvallen en trainen ging prima, maar na die 8 weken was dit ondanks een goed nazorgplan moeilijk vol te houden. Voor mij was die ‘8 weeks challenge’ een mooie leerzame ervaring. Alles compleet in één plaatje en ook nog heel mooi in shape op de foto. Shapen was het hoofddoel en dat is behaald. Door te genieten van wat mijn lichaam kan en te luisteren naar mijn gevoel heb ik een gezonde relatie met voeding geleerd. 

Als geen ander weten wij dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Jij bent de expert over jouw leven, wij hebben de kennis op het gebied van vitaliteit. Daarom heb je zelf ook inspraak in het proces. Wij geven dus niet alleen advies, maar zoeken samen naar een goede balans. Tijdens het voedingsadvies bekijken we samen je voedingspatroon. Welke voedingsstoffen krijg je wel en ook juist niet binnen. Samen bepalen we jouw doel. Ook een weging en huidplooimeting behoren te de mogelijkheden om resultaten te meten. We bekijken welke gewoontes er zijn bij jou en leren je voelen of je trek hebt en of je voldoende hebt gegeten. We willen overmatig eten voorkomen. In het voedingsadvies leren wij jou ook hoe je moet volhouden. Je ontwikkelt een gezonde relatie met voeding en leert gezonde keuzes te maken. 

Naast een gezonde relatie met voeding leer je ook hoe je je wilskracht kunt trainen en focus vergroten. Welk effect heeft jo-joën op je lichaam? Hoe kun je triggers wegnemen en hoe heb je invloed op je (sociale) omgeving? En welke invloed heeft slaap, stress, bewegen en multitasking? En natuurlijk mag afslanken ook wél een doel zijn. Samen bekijken we de beste manier voor jou, waarbij volhouden ook een onderdeel is. 

Heb je afslankdoel of wil je stoppen met diëten en meer leven, maak dan een afspraak en wordt fit van binnen en buiten. 


0